tiistai 21. helmikuuta 2012

Kotor ready set go!

Hei!
Pelasin eilen Kotorin viimein läpi, 42 tuntia kulutin pelin parissa ja olisin pelannut heti toisen samanlaisen pätkän lisää. Näin vanhaksi peliksi (2003) Kotor on ollut kyllä todella myönteinen kokemus vaikka se Xboxilla bugailikin vähän väliä. Pelin juoni oli tyypillistä Biowarea, eli oikein hyvä ja toimivan elokuvamainen kokonaisuus jännine juonenkäänteineen. Seuraavaksi on kyllä pakko pelata peli läpi sithillä jotta saa toisenkin puolen pelistä nähtyä. Toisin sanoen, kyllähän tämä peli tavallaan onkin  tuplasti niin pitkä kuin mitä nyt pelasin, sillä se todellakin tulee kestämään toisen läpipeluun pahiksella oikein hyvin.Pakko kyllä sanoa, että jos omistat hyvän pc:n ja taivut pc pelaamiseen, niin kotor kannattaa ehdottomasti pelata koneella. Itse olen, kuten aiemmin olen kertonut, pc-vammainen enkä pysty pelaamaan koneella muuta kuin naksuttelupelejä. Kotor kuitenkin bugaa boxilla sen verran, että pelikokemus kärsii sen tähden paikoin paljonkin. Pelatkaa siis pc versiota jos kykenette.Mistä pidin erityisesti:  
-Kokonaisuus, peli on sidottu taitavasti yhteen ja puutteet eivät paista läpi liian ilmiselvästi.
-Aktiiviset npc hahmot, niitä tulee tarpeeksi monta ja ne ovat tarpeeksi erilaisia, joten päähahmo löytää helposti joka kerta ne joita mielellään kuljettaa mukanaan.
-Keskustelut ja informaatio jota irtoaa joka planeetalta ihan kiitettävästi kun jaksaa jutella kaikille tärkeämmille asukkaille.
-Hahmon kehitys oli toimiva eikä leveleitä tippunut syliin taivaalta, vaan niitä tuli hitaasti.
-Kamaluettelo ja varusteiden käyttö olivat simppelit ja helpot oppia.
-D20 systeemin käyttö ja se, että taidoissa on ilmoitettu millä tavoin tulokset määräytyvät pelissä.
-Minipelit toivat hiukan plussaa, vaikka itse en niitä paljoa pelannut.
-Ebon hawkilla vihollisaluksien ampuminen, tätä olisi saanut olla lisää.

Jotain moitittavaakin löytyi:
-Xbox versiolla bugien määrä ja kokonaisvaltaisuus, keskustelut olivat välillä todella raskaita seurata kun puhe pätki ja hyppi, efektiäänet loppuivat välillä yllättäen ja tuolloin oli pakko sammuttaa peli ja käynnistää uudelleen, sillä eihän taistelua voi jatkaa jos valomiekat eivät pidä mitään ääntä.
-Juonen lyhyys, tämä saattaa olla pääni sisällä, mutta aivan kuin pelistä olisi puuttunut keskikohta. Tai pikemminkin toinen keskikohta, sillä planeettojen tutkimisen jälkeen alkaa tapahtua kamalalla vauhdilla asioita ja loppu alkaa lähestyä vääjäämättömästi ennen aikojaan.
-Tehtävien seuraaminen oli välillä hankalaa, kun on tottunut siihen, että peli ilmoittaa mitä seuraavaksi tulee tehdä. Välillä olin ihan hukassa, koska en ollut varma mitä minun tarkalleen oli tehtävä.
-Npc-hahmojen ulottuvuus, vaikka onkin vanha peli ja npc hahmojen kanssa käydyt keskustelut ovat pelin ilmestymisvuonna melko uraauurtavia, olisin toivonut viimeistellympää jälkeä.
-Kansalaisten kloonimaisuus, suunnilleen kaikki olivat saman näköisiä. Eri kasvoja oli vain muutama.
-Pazaak korttipeli oli mielestäni vaikea oppia, en lopulta jaksanut opetella sitä kunnolla lainkaan. Tästä voi ja saa olla erimieltä, mutta minusta minipeliksi turhan hankala.Myös Swoop race-kisat olivat alimmallakin tasolla hankalia.

Tällainen kokemus oli Kotor minun silmistäni katsottuna!
Omia kokemuksia saa laittaa kommentilla tulemaan ja kysymyksiä myös.

13 kommenttia:

kka0s kirjoitti...

Varmaan tiesitkin, mutta tällehän löytyy myös jatko-osa (Knights of the Old Republic 2: the Sith Lords). Siinä aloitetaan jo suoraan Jedinä ja päästään reippaasti korkeammille voimatasoille, mukana myös prestige classeja. Itse pelailin aikoinaan jonkinlaisena Sith assassiinina.

Ei ihan samaa kalibeeria kuin ykkönen, mutta mainio peli joka tapauksessa. Niin, ja tekijöinä Obsidian Entertainment, mutta Biowaren avustuksella.

Kopio kirjoitti...

juu olen miettinyt tuota hankintaa. Olen vaan kuullut että se ei olisi niin hyvä, liikaa actionia tai jotain? Mutta kyllähän tuo pitää ostaa :)

kka0s kirjoitti...

Ei siinä muistaakseni sen enempää actionia ollut kuin ykkösessäkään, jossa sitä kuitenkin oli varsin paljon. Ehkä eniten kakkosessa taisi häiritä se, että vähän kierrätettiin ykkösen ideoita, kun Obsidian ei jaksanut/ehtinyt uusiakaan keksiä. Suosittelen kuitenkin, ihan kelvollinen se on.

Kopio kirjoitti...

Ok, en tiedä millä perusteella joku sitten nii on väittänyt, mutta kyllä, ostettava on!

Sande kirjoitti...

KotOR 2 on ihan kelpo peli, onhan se kuitenkin Obsidianin. Eli se on myös buginen tekele, joka pakkojulkaistiin hieman puolikypsänä. Jos jostakin löydät ja haluat kaikesta huolimatta yrittää veiväta sitä PC:llä, niin taas kerran fanipäivityksestä voisi olla iloa:

http://www.bioware.ru/biofiles/kotor2/patches/patch_1.0c_xenon_final_07.03.09.zip

Tuo palauttaa kadotettuja keskusteluja ja tehtäviä sekä paikkailee tekstuureja sun muuta. Jee.

Sande kirjoitti...

Onpas Bastilalla runsas rintapanssarointi, muuten. Herranen aika.

Kopio kirjoitti...

:D rinnus on tärkeä suojata ;)

Sande kirjoitti...

KotORissa ei tuo pahistelu ole vielä ihan parhaalla mahdollisella tavalla toteutettu, se kun koostuu lähinnä siitä että annatko köyhälle yh-äidille 500 krediittiä vai vietkö siltä sukatkin jalasta. Sellaista ihmeellistä koulukiusaamista ja tikkareiden varastelua.

Omasta tyypistä tulee kyllä ihan kivalla tavalla sithin näköinen, kun on tarpeeksi ilkeä kaikille.

Kopio kirjoitti...

Niin joo, juonen kanssa ei kyllä jää niin paljoa pahis-varaa. Ja pelissä on yksinkertaistettu sithien maailma juuri tuoksi "ollaan kaikille ilkeitä muahaha" tyyliksi. mutta annan anteeksi vanhalle pelile:)

Liewec kirjoitti...

Tähän kirjoitukseen mitenkään liittymättä, täytyy sanoa, että hyvät blogit, sekät tämä, että toinen kirjoittamasi. Aina kiva, kun törmää toiseen tyttöpelaajaan ja tässä tapauksessa vielä samalla paikkakunnalla. :) Täytyypi laittaa blogi suosikkeihin!

Olisi kiva jos blogiasi pääsisi kommentoimaan myös nimi + sähköpostiosoite-tyylillä, nyt tarvitsee olla väkisin jonkinmoinen tili kommentoidessaan.

Kopio kirjoitti...

Kiitoksia, kiva että jotkut tykkää lukea:)
Hmm, luulin että voi kommentoida muutenkin, tutkin asiaa!

Antti kirjoitti...

Yksi suosikkipelejäni, PC:llä en hirveämmin huomannut bugejakaan :)

Kotor 2 jäi itseltä kesken, jotenkin vain tuntui tylsältä. Ei yhtä hyvää lumoavaa ilmapiiriä. Ykkösessä on mielestäni uskomaton juuri tuo tunnelma, jollaista voi vain uneksia luovansa myös roolipeleihinsä.

Kopio kirjoitti...

Harmi tuota kakkosta, itse meinaan sen ostaa ja kokeilla, jos kuitenkin olisi kiva :)