keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Fallout my love

Iski pitkästä aikaa kunnon New Vegas kärpänen!
En ole kuukausiin pelannut Falloutteja vaan olen pyörinyt fantsumaailmoissa, mutta viime viikolla iski kamala fallout himo ja päätin vihdoin pelata New Vegasin pääjuonen läpi. Aiemmin läpi pelaaminen jäi koska entinen boxi sanoi itsensä irti ja kaikki savet tietty meni sen mukana, eikä heti inspiroinut aloittaa alusta. Vaikka olenkin enemmän Fallou 3 tyttö niin kyllä New Vegas vaan rokkaa kovaa!
Pelasin NV:n läpi science painotteisella hahmolla jolla oli myös hyvä speach ja guns, käytin aseena lähinnä kivääreitä ja lemppari companion oli ED-E.

Uudemman sukupolven Falloutit ovat jakaneet pelaajia kahteen leiriin, toiset pitävät enemmän New Vegasista ja toiset, kuten minä, pitävät enemmän 3:sta. Luulen New Vegasin Western teeman olevan suurin syy tähän, sillä kaikki eivät yksinkertaisesti tykkää lännen tyylistä elokuvissa tai peleissä. Itse rakastan vanhoja Clinttejä mutta kyllä tuo 3:sen pelialue jotenkin uppoaa omaan pelimakuuni paremmin. Odotankin innolla mitä Bethesda keksii tehdä seuraavalle osalle, koska pakkohan sellainen on tulla.

Häpeäkseni joudun myöntämään, etten ole pelannut alkuperäisiä Falloutteja käytännössä lainkaan, koska olen pc-vammainen enkä pärjää ilman konsoli ohjainta. Mikä häpeä. Kakkosen alun pelasin ja tykkäsin todella, fysiikkani ei vain siedä koneella pelaamista, niskat jumiutuu enkä osaa käyttää kontrolleja luontevasti. Olisikin ihanaa jos nuo alkuperäiset falloutit tulisivat esim. xbox liveen ostettavaksi konsolikäännöksinä.

Voi olla, että aloitan pian (taas) Fallout3:sen pelaamisen, se on niin upea peli, että viihdyn sen parissa viikko tolkulla. Lisäosat tuovat niin paljon lisää tekemistä peliin, ettei maailma käy tylsäksi aivan heti. Meiltä puuttuukin vain mothership zeta jonka haluaisin, vaikka sitä onkin haukuttu huonoimmaksi lisäriksi.
 
 Henkilökohtaisesti pidän eniten Anchorage lisäristä, kenties hiippailun ja räiskimisen takia, kenties maiseman vaihdoksen takia. Harmillisesti Anchorage ei ole järin pitkä, muutaman tunnin parhaillaan. The Pitt on myös hauska lisäosa, liian peruskauraa vain. Pitt olisi voinut olla pelissä jo valmiiksi. Toivonkin, että mahdolliseen seuraavaan osaan otetaan enemmän eri maisemia ja laajempi alue. Silloin tosin en varmasti näkisi (oikeaa) päivänvaloa kuukausiin.

10 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

minä tutustuin vasta falloutteihin tuossa hetki sitten. moni oli niitä pelannu, niin pitihän kolmonen ja new vegas hankkia, kun joulun aikaan molemmat oli steamissa alennuksessa. itse asiassa vieläkin on 50% alennuskuponki new vegasiin, kun jäi käyttämättä jouluna. kerkesin koittamaa kolmosta mutta en pelannu sitä kuin vaa sieltä alun bunkkerista ulos, muut houkuttelevat pelit tuli niin täytyi niitä päästä hiplailee :D välillä pistää vihaksi nuo alennusmyynnit, kun ei sitte kerkeä keskittymää yhtee pelii kunnolla :D

Kopio kirjoitti...

Haha ihan totta! välillä tulee ostettua pelejä niin tiuhaan tahtiin ettei missään pääse alkua pidemmälle! Mutta fallout 3:sta kannattaa ehdottomasti pelata pidemmälle a exploraa ympäristöä, todella hauskaa:)

Unknown kirjoitti...

Hhey awsumeee naispuolinen pelaaja! that be so awsumeee u be so awsumee!:D fallout on paras mmut jos haluut jotain muutakin kokeilla saman tapasta nni Oblivion saattaa olla hyvä valinta! ♥

Kopio kirjoitti...

Hhey ya Amir! Kiva kun tulit seuraan:)
Kiitoksia, vinkkisi on oikein hyvä, olen tosin pelannut Oblivionin lisäosineen tsiljoona kertaa ja se on ihana<3 ja skyrim<3 ja morrowind<3 mitäs itse tykkäät pelailla?
<3

Unknown kirjoitti...

Oon itte vähä enemmän stradegia peleihin suuntautunut pc:ellä tosin oon boxilla läpässy just Falloutin ja kaikki sen lisäosat ja Oblivionin ja sen lisäosat mmut en oo ehtiny päästä viel toho uudempaa Fallout new vegasii kunnol mukaa ku on nii paljo muit pelei pelattavan tai edes Skyrimii:c(

Kopio kirjoitti...

Voi ei! Mutta kyllä ehdit iihinkin päästä käsiksi ja koukuttua ;)

Unknown kirjoitti...

Fallout 3:n ostin muutama viikko sitten kirpparilta 8 eurolla. En ollut koskenutkaan siihen, koska Skyrim. Emäntä kun oli muutama viikko sitten iltavuorossa oli päivä-iltapäivä-ilta pelkkää aikaa täynnä, eli testasin Fallouttia ja jäin koukkuun. Pääjuonta olen vältellyt koska käsittääkseni sen jälkeen peli loppuu, eli olen mahdollisuuksien mukaan touhunnut mahdollisimman paljon kaikkea muuta. Magee peli täytyy sanoa.

Oblivion ei koskaan iskenut minulle. Morrowindia tuli pelattua niin kauan kunnes kusin savegameni pelikilleri kohtaan. Oblivion jäi välistä ja nyt Skyrimiä olen hakannut lähes 80 tuntia.

Sande kirjoitti...

New Vegasista tosiaan huomaa että Bethesdalla on parempi art direction tjsp. kuin Obsidianilla - Mojave tuntuu jotenkin tympeälle paikalle. Sisältö tosin on kiinnostavampaa, ja New Vegasissa on mukavasti rousketta kaikenlaisen craftailun ja pikkutavoitteiden ("Murhaa 50 hyönteistä niin saat expaa") muodossa.

Skyrim oli sen verran hyvä esitys jo, että odottelen Fallout nelkkukelkulta suuria...

Kopio kirjoitti...

Ah joo, Skyrim on kyllä aika aikaa nielevä tapaus, kieltämättä itsekin vedin sitä useita kymmeniä tunteja läpi eri suunnista, ennen kuin pystyin laskemaan käsistäni.
Ostitko Falloutin lisäosineen? ne tuovat hurjasti tekemistä, ja kivaa sellaista.
Kannattaa sitä pääjuontakin mennä eteenpäin, itse pidän tapana pitää kahta tallennusta joihin tallennan vuorotellen, näin on sitten varaseivi jos peli yllättäen päättyy. Toki lisäosilla saa tuon pelin loppumisen pois kuvioista. Muistaakseni peli myös varoittaa, että tästä ei sitten enää palata, jos alkaa loppuratkaisut häämöttää.

Kopio kirjoitti...

Itsekin pidän Mojavea jotenkin kökömpänä kuin washington dc:tä, kyseessä voi kyllä olla vain makukysymys. Mutta nuo pienet hienosäädöt kyllä antaa pelille lisää elinikää ja ovat hauskoja tehdä:)
Fallout 4:sta odotellessa...;)