lauantai 4. helmikuuta 2012

Naamiaisten maailmassa

Heipä hei!
Suunnittelen juuri Vampire the masquerade (pen&paper) peliin hahmoa, ajattelin tehdä ensimmäistä kertaa Toreador-hahmon joka olisi kenties vampyyrimaailman yksityisetsivä. Toreador verilinjan edustajat ovat yleensä hollywood vampyyriä lähimpänä; he ovat kauniita, karismaattisia ja taiteellisia. Tosin heikkous taiteita ja kauneutta kohtaan saattaa esiintyä groteskina ja kieroutuneena maailman/elämän käsityksenä heidän maailmassaan ja joskus jopa koitua kohtaloksi.

Yleensä olen pelannut mieluummin sekopäistä ennaltanäkijää eli Malkaviania tai eläimellistä saalistajaa, Gangrelia. Joskus olen pelannut myös Brujah verilinjaa, eräs hahmoni oli pieni ja pippurinen latinon tyttö joka kuului motoristi jengiin. Aika tyypillinen Brujah mutta hauska pelata.

Olemme käyttäneet masquerade-kirjaa aika vähän verrattuna uudempaan laitokseen, Vampire the requiemiin. Pidän kuitenkin vanhemman kirjan yksinkertaisuudesta ja selkeydestä. Requiemissa tulee verilinjoija niin hirveä määrä, että niitä on vaikeata muistaa ulkoa. Ja harmillisesti Masqueradesta tuttu verilinja Tremere, verimaagi on pudotettu uudessa kirjassa pois.
Löysin tuon vanhan kirjan huutonetistä pari vuotta sitten, joku tyttö myi sitä pois exänsä kamoista. Mahtoi olla exä tyytyväinen. Minä ainakin olin sillä sain kirjan todella halvalla, myyjä kun ei tiennyt kirjan olevan jo melko harvinainen löytö.

Masqueradestahan on olemassa myös pc-peli. Löysin kyseisen pelin myös huutonetistä melko edullisesti ja pidän siitä todella. Harmi vain, että nykyinen koneemme ei pyöritä peliä niin saumattomasti kuin voisi. En ole pelannut peliä edes puoleenväliin asti ja tämä tuntuukin olevan minulle jokin ikuisuusprojekti. Toivoisin, että vampire sarjasta tehtäisiin uusi peli joka hyödyntäisi nykyaikaista konsolipeli osaamista. Olisi hienoa pelata about kirjan säännöillä ja saada tehdä aivan oma hahmo alusta loppuun. Tämän urakan uskaltaisin antaa kenties mieluiten Bethesdalle. Bioware on nykyään niin pelottava firma, että se voisi jopa pilata pelin idean rahan toivossa, en tiedä. Tällaiselle konsolipelille löytyisi kuitenkin varmasti tilausta, toivon, että joku tarttuu työhön.

10 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

meki pelattii hetken aikaa pienellä porukalla vampirea joskus 10 vuotta sitten, hauska peli oli kyllä. muistan peleistä lähinnä pelanneeni malkaviania, kömpelöt aloittelevan ropettajan teot kun pystyi lakaisemaan tämän sekopäisyyden piikkiin :D

Multa löytyy se aiempi vampiren peli eli redemption. en muista mistä kirpparilta tms olen sen löytäny ja testasinki sitä vaa kerran (aiemmalla koneella se ei olis kai pyörinykkää). voisi tietysti joskus koittaa uudestaan... ja ennenkaikkea tuota bloodlinesia, kun siitä olen ainaki kuullu kehuja.

Kopio kirjoitti...

Malkki onkin siinä mielessä aloittelijaystävällinen linja:D
Meilläkin taitaa tuo aikaisempi peli löytyä jostain, täytyy kaivaa esiin joku päivä:)

Unknown kirjoitti...

Malkki voi myös olla pelikilleri http://whitewolf.wikia.com/wiki/Fishmalk

En muista koska olen oman Masqueraden ostanut... joskus 90-luvun ja 2000-luvun taitteessa. 13+ vuotta vanha minun kopio on ja alkaa olla aika väsynyt jo nidonta siinä. Pitäisi varmaan V20 hommata ja päästää tuo eläkkeelle, ennen kuin alkaa hajota käsiin.

Minulta löytyy myös tuo Redemption. Läpi en ole pelannut. Ihan jees, mutta liika taistelupainotteinen. Bloodlines kerran pelattu läpi Malkilla ja toisen kerran aloitin Tremerellä, mutta jäi kesken.

Tällä hetkellä pelaan Masqueradea. 106. sessio oli viime lauantaina.

Täältä löytyy yksi Masquerade kronikka, minkä olen nettiin siirtänyt:
http://kronikat.blogspot.com/p/sisallysluettelo.html Muita on CoC ja Fading Suns ja pahasti alkutekijöihin jäänyt AFMBE. Kovalevyllä on paljon enemmän kamaa kun löytyy aikaa, pitäisi päivitellä muitakin pelejä enemmän. Tällä hetkellä Fading Suns päivittely kesken.

Sande kirjoitti...

VtM: Redemption ei paini likikään samassa sarjassa kuin tuo Bloodlines; se on enimmäkseen mättöä alusta loppuun (mitä muistelen). Bloodlines on tietysti muhkean mehevä, etenkin kun sen paikkaa epävirallisella päivityksellä, joka liiskaa läjän bugeja ja haluttaessa palauttaa poisleikattua sisältöä (löytyy: http://www.patches-scrolls.de/vampire_bloodlines.php).

Muuten en Vampiresta sitten itse tiedäkään paljon mitään - White Wolfin tuotoksista ainoastaan Trinity on jotensakin tuttu.

Kopio kirjoitti...

Juu malkkia voi pelta kyllä aivan päin seiniä jolloin ei ole hauskaa kellään..
Oletkin oikea vampire veteraani, noin nuorena kun aloitit! minä olin tuossa iässä vaan D&D:tä pelannut:D
Huh olet ahkera! Huippua että peliä jaksaa vetää ja pelata noin paljon/kauan, meillä ei ole teini-iän jälkeen onnistunut kauhean pitkät kampanjat. Voi miksi ihmisillä on kiire aikuisena.. :)

Kopio kirjoitti...

Kiitoksia linkistä! täytyypä hyödyntää kun vampire fiilis seuraavan kerran iskee :)

kka0s kirjoitti...

Redemption PC-peliä saa ostettua digitaalisena halvalla Good Old Gamesista (monen muun klassikon kera).

Itse en noista vämpyyreistä ole jotenkin koskaan jaksanut innostua, vaikea päästä niiden "sielunelämään" sisään ja muutenkin, nuo WW:n systeemit olivat aikanaan niin kaukana siitä mitä itse pelasi, ettei pystynyt edes käsittämään mitä siinä oli tarkoitus tehdä..

Kopio kirjoitti...

Kaikki pelit ei tokikaan sovi kaikille. Se on mielestäni ihan hyväkin, pitää pelialaa monipuolisena:)
Kiitoksia vinkistä:)

Jonas kirjoitti...

Tuli aikanaan kokeiltua White Wolfin pelejä sarjassa tuoreeltaan, tuo ilmeisesti vain yhden kirjan käyttäminen vaikuttaa fiksulta vedolta. Tremerestä muistan että se oli oli aikanaan juuri niiden pelaajien valinta jotka haluaa välttämättä pelota velhoa myös vampussa. En muista yritinkö koskaan puhuttaa PJ:stä irti Vampire ja Ars Magica crössöveriä. Omalla porukalla soppa sakeni vähän liikaa ajan kuluessa kun splatbookki toisensa jälkeen löysi pelipöytään ja lopulta aloimme yhdistämään eri pelejä niin että ihmissudet, vampyyrit, vampyyrinmetsästäjät ja keijut sekoilivat iloisesti sulassa sovussa.

Lukiessa näitä juttuja tulee valitettavasti myös mieleen että olisi pitänyt omat WoD-kirjat kiikuttaa vintille kasvamaan homesieniä ja rahallista arvoa.

Kopio kirjoitti...

Ohoh, kuulostaa tuo hullunmylly aika samalta kuin mieheni mulle pitämä soolopeli joka myös sijoittui wodiin. Porukalla soppa saattaa kyllä muuttua liiankin sekavaksi... Aika hauskaahan noita on luovasti yhdistellä, vaatii vaan tarkkuutta peluuttajalta ja hyviä pelaajia.

Juu noita rope kirjoja ei kyllä kannata liian halvalla lähteä antamaan pois, pari vuotta kun odottelee niin voi netota jo ihan hyvin.