tiistai 8. tammikuuta 2013

Vampire: the masquerade- Bloodlines

Huhhuh jopas on tauko päässyt venähtämään. Joulua edeltävä aika on aina sen verta kiireistä, ettei ehdi pelata kauheasti saati sitten koostaa mitään järkevää tekstiä aiheesta. Viimeisin peli jota olen pelannut oikein fiiliksellä ei olekaan mikään uutuus peli vaan vanha klassikko; Vampire: the masquerade- Bloodlines. Varsinkin ikänsä puolesta Vampire on ihan huippu peli johon kannattaa tutustua jollei ole saanut aikaiseksi tähän mennessä. Tätä peliä voi kuitenkin olla ainakin fyysisessä muodossa vaikea löytää, itse tappelin omastani huutonetissä muutama vuosi sitten. Jos siis löydät Vampiren kirppispöydältä tai mistä tahansa, ota se mukaasi heti. Mikäli et itse pidä pelistä, joku varmasti ostaa sen mielellään.Edeltävästä linkistä löytyy hiukan wiki- tietoa pelistä, mutta esittelen sen kuitenkin lyhyesti:
Ensinnäkin Vampire on roolipeli, joten tappelu ei ole olennaisin (vaikka ei vähäisinkään) osuus toiminnasta. Vampirea pelatessa saa varautua keskusteluihin, puzzleihin, kauhuun ja juonen mukana tuleviin päätöksiin. Pelaaminen ei käy tylsäksi sillä vaihtelevien tehtävien lisäksi päästään juonen kulkiessa aina myös uusiin kaupunkeihin ja tavataan uusia npc- hahmoja. Peliä aloittaessa onkin hyvä varata kunnolla aikaa esim. viikonloppu, sillä ainakaan itse en millään malttanut laskea peliä käsistäni ennen kuin totaalinen väsymys pääsi vyörymään ylitse. Vampire on varsin pitkäikäinen peli, yksikin läpipeluukerta vie pelaajasta riippuen useita tunteja (veikkaisin n.20) ja sen voi pelata seitsemällä erilaisella hahmolla läpi ja kokeilla erilaisia pelityylejä. Itse olen pelannut sekopäisellä malkavianilla ja verimagiaan erikoistuneella tremerellä ja paljon on vielä jäljelläkin. Voin siis sanoa kokemuksella, että peli ei kulu ihan heti loppuun. Vaihtelua peliin tuovat ainakin vaihtuvat maisemat, kaupungeittain vaihtuvat aseet ja vaatetukset ja monet hyvin suunnitellut npc- hahmot ja hirviöt sekä sivutehtävät.Peliä aloittaessa saat valita seitsemästä eri verilinjasta ("rodusta") mies tai nais hahmon jolle annat alku statsit jotka näkyvät hyvin alla olevassa kuvassa. Suurin asia eri verilinjojen välillä on toisistaan poikkeavat erityistaidot, disciplinet. Jos olet kauhistuttava nosferatu, taitosi keskittyvät varjoissa hiipimiseen ja salamurhaamiseen, jos taas olet dominoiva ventrue on pääpaino sosiaalisilla taidoilla.
Lisää infoa verilinjoista löydät täältä.


Peli muuttuu joka kerta hiukan erillaiseksi riipuen siitä, minkä verilinjan edustajalla sitä pelaat. Edellä mainittu nosferatu ei voi näyttäytyä ihmisille tai hän rikkoo masquerade- lakia (ihmiset eivät tietenkään saa tietää vampyyreistä) joten joudut liikkumaan varjoissa ja viemäreissä. Jos taas valitset toisen esimerkkini eli ventruen, pääset monista paikoista puhumalla ja kontrolloimalla ihmisiä voimillasi. Hahmon kehitys on aika nopeaa, expaa sataa mukavan tasaiseen tahtiin ja uusia kykyjä tulee opittua sopivan usein.
Tästä linkistä pääset testaamaan, mikä verilinja sopii itsellesi pelattavaksi!


Ainoa hankaluus pelin kanssa on se, että se on vanha; saatat joutua säätämään koneesi asetuksia. Tähän löytyy ohjeita googlaamalla tai mahdolliselta nörtti kaverilta kysymällä. Itse jouduin windows 7:n kanssa säätämään, mutta kaverini onneksi osasi auttaa. Aiempien windowsien kanssa ei pitäisi olla kummempia ongelmia. Toisin sanoen, älkää masentuko jos peli ei toimi normaalisti, sen saa kyllä rullaamaan kunnolla pienen vaivannäön jälkeen.
Summa summarum, kannattaa kokeilla!

Lopuksi vielä tunnelmamusiikkia pelistä.


6 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

mä oon nyt parin vuoden ajan pohtinu aina steamin alennusmyyntien tullessa että pitäisikö tuon ostaa 5 eurolla mutta olen jättäny sen aina virtuaaliselle hyllylle. mulla on se vampire the masquerade: redemption mutta se taitaa olla jo aikansa elänyt ja kuulemani mukaan bloodlines on reilustikin parempi. jos saisi sen ainaisen murheenkryynin eli pelaamattomien pelien pinon vähä matalemmaksi niin tähän voisi vielä tutustuakin joku päivä :)

Kopio kirjoitti...

Juu itse en ole viitsinyt edes kokeilla redemptionia kun se on haukuttu ihan lyttyyn. Bloodlines on kuitenkin ihan huippu ja kannattaa kyllä vitosella ainakin ostaa:)

Yellowhill kirjoitti...

Olen kans saanut sellaisen käsityksen, että tämä peli nautiskelee jonkinlaisesta "kulttimaineesta". Itsellä ollut kans pari kertaa todella lähellä Steam-ostos, mutta vähän niin kuin Mikollakin, niin toi pelaamattomien pelien kasa on vain liian suuri...eikä Steamin joulualehässäkkä sitä ainakaan pienentänyt:)

Kopio kirjoitti...

Jos yhtään kiinnostaa tämä peli niin kannattaa siirtää se pelaamattomien listan kärkeen ;)

Jonas kirjoitti...

Täytyykin mainita tästä pelistä pikkuveljelleni, lienee mahdollista että veikka on pelannutkin tuota. Hän aikanaan oWoD kirjojani silmäillessään ilmaisi mielipiteen että niistä saisi tosi hyvän PC-ropelluksen niin kiinnostus olisi varmasti taattu.

Kopio kirjoitti...

No ilmanmuuta kannattaa mainita jos vaikka ei olisikaan tullut aiemmin vastaan:)