tiistai 16. lokakuuta 2012

Olipa kerran Changeling

Kyse on siis uudesta inspiroivasta sarjasta "Olipa kerran" joka vasta alkaa suomessa. Halusin kirjoittaa aiheesta, sillä se kuitenkin liittyy rope touhuihin ainakin omalla kohdalla todella paljon.  
Kaikki WODin Changelingin tuntevat ja siitä kiinnostuneet, tutustukaa sarjaan!!


Sarjan idea on lyhyesti, että satujen (Lumikki, Punahilkka, Hannu ja Kerttu jne) hahmot elävät onnellisena satumaailmassa (hyvin verrattavissa Arcadiaan) jossa kuitenkin elelee myös pari ilkeää vaikuttavaa hahmoa kuten paha kuningatar ja oma suosikkini Rumplestiltskin, joka tekee satumaailman kansalaisten kanssa "sopimuksia" mitä erilaisimmista asioista ja hinta on yleensä hyvin kallis avun pyytäjälle. Edellinen sopii todella hyvin Changelingien maailman hahmottamiseen sillä Arcadiassakin sopimukset/lupaukset ovat erittäin tärkeitä ja jopa maagisia.


Sarjan twisti on erikoinen, kirous heittää kaikki satuhahmot meidän maailmaamme pikkukaupunkiin nimeltä Storybrook eivätkä he tietenkään muista mitään syntypaikastaan tai identiteetistään, vaan elävät kuin me vaikka eivät jostain syystä halua/pysty lähtemään kaupungista. Itse olin aluksi epäilevällä kannalla ja pelkäsin sarjan olevan joko lapsellinen tai överi, mutta yllätyinkin positiivisesti! Sarja alkaa yhden päähahmon, Emman saapumisesta kaupunkiin ja tapahtumat käynnistyvät pikkuhiljaa. Olipa kerran on avannut Changeling maailmaa minulle todella hyvin ja olen kuullut useammalta taholta kyseisen rope maailman olevan vaikeasti ymmärrettävä. Olipa kerran on helppo ja miellyttävä tapa tutustua satumaailman ja reaalimaailman monimutkaisiin väleihin ja suhteisiin. Tokihan Changelingissa touhu menee toisin päin (meidän maailmasta napataan ihmisiä Arcadiaan eivätkä he muista olleensa ihmisiä) mutta kuvion ja fiiliksen saa kiinni hyvin.

Katsokaa sarjaa, etenkin fantsun ystävät menettävät paljon jos jättävät tämän väliin!

2 kommenttia:

noora kirjoitti...

Jess! :D Muutkin tytöt (kuin minä) pelaa pelejä. Siisti blogi, jään seuraamaan :)

Kopio kirjoitti...

Hehei! Kiitos ja tervetuloa:)