maanantai 22. lokakuuta 2012

Lord of the rings online

Hyvää päivää kansalaiset.


Päätin lähteä rohkeaan yritykseen pelata mmorpg:tä ja peliksi valitsin LOTRon a) koska se on ilmainen (lvl75 asti) b) koska olen tsh fani ja c) koska kaverini kertoi sen olevan enemmän yksin pelattava kuin muut vastaavat. Ja arvatkaa mitä? Yllätyin oikeasti positiivisesti! Pelihän on jopa ihan hyvä, varsinkin kun kyseessä on tsh peli (jotka yleensä ovat kamalaa kuraa). Käyttöliittymä on nopeasti haltuunotettavissa ja pelaaminen ei vaadi kamalaa kaverimäärää vaan tehtäviä pystyy kuin pystyykin tekemään ilman lisäapua jos on valmis kehittämään hahmoaan vähän enemmän. wikipedia artikkelikin aiheesta kiinnostuneille löytyy.

Itse olen aina ollut mörppivastainen pelaaja koska en jaksa sitä sosiaalisuutta tai sitä ruinaamista mitä jotkut pelaajat harrastavat. On mukavaa pelata kun voi oikeasti keskittyä peliin eikä siihen mitä muut pelaajat touhuavat. Minulle on myös tärkeätä, että käyttöliittymä on riittävän simppeli, kaikki turha kikkailu vähentää pelin nautittavuutta. Konsolipelaajana tietokoneella pelaaminen on itselleni ollut aina todella vaikeata, mutta tämän kanssa se onnistuu! (minulla on siis vielä toivoa)
Pelin aloitus on ihanan helppoa, hahmon tekeminen käy sutjakkaasti samaan tyyliin kuin wowissa ja heti pelin alkaessa käynnistyvät tutoriaali tehtävät jotka halleluja, eivät ole liian tylsiä ja joiden aikana oikeasti pääsee jyvälle pelin toimintaperiaatteesta. Alkukamat ovat luonnollisesti kehnot mutta tehtäviä tekemällä saa nopeasti ihan meneät varusteet kasaan. Homma toimii muutenkin pehmeästi, vaivaa ja älyään joutuu välistä käyttämään, mutta ei tarvitse olla mörppikonkari selviytyäkseen haasteista.Huonoja puolia löytyy toki myös, seinät ja kasvit tulevat välillä kameran eteen ja sosiaalisempia pelaajia voi häiritä paikan autioitunut fiilis (omasta mielestäni pienempi pelaajakunta tuo vain aitouden tuntua peliin kun hahmoja ei ole tungokseksi asti). Grafiikat eivät ole parhaasta päästä mutta mmorpg mittakaavalla eivät huonoimmastakaan, maisemat ovat kuitenkin nättejä. Itselläni kartan luku tuottaa välillä vaikeuksia mutta se saattaa hyvin olla vain pelaajasta kiinni... Kannattaa kokeilla jos yhtään pitää tsh maailmasta tai haluaisi kokeilla vähän vähemmän wowimaista fantsu mörppiä.

Hyviä pelihetkiä!


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tätähän voisi kokeilla.

Kopio kirjoitti...

Kannatan kun ilmaiseksi saa:)

Jonas kirjoitti...

On se kyllä pirullista kun ne nykyään tarjoaa noita pelejä ilmaiseksi, WoW:sta sentään onnistui itsensä vieroittamaan käyttämällä lopettamisesta syntyviä säästöjä verukkeena.

Kopio kirjoitti...

Heh, totta. Mutta kyllähän tässäkin maksajan rooliin päätyy jos haluaa lisämateriaalia tai pelata hahmoaan yli 75 leveliseksi :)