tiistai 20. maaliskuuta 2012

Kiitoksia Kotor, ystäväni.

Noniin, vihdoin sain itseni väännettyä koneen ääreen.
Pelasin joku aikaa sitten Kotor2:sen läpi. Se oli paljon parempi kuin mitä olen saanut kuulla eri suunnilta. Npc-hahmot olivat syvällisiä, ainakin syvällisempiä kuin ykkösessä ja juoni tarttui forcella kiinni ja vei mukanaan niin, että tuon 44 tuntia pelasi muutamassa päivässä eikä riittänytkään! Huonoksi puoleksi joudun ikäväkseni listaamaan lopun. Se tulee puskista ja samanaikaisesti se venyy ja töksähtää päin seinää. Koko peli on muuten hienosti käsikirjoitettu kokonaisuus, mutta loppu tuntui siltä kuin joku olisi ensin lupaillut hienoa ja hauskaa illan viettoa, mutta perunut ja lähtenyt omia menojaan muualle. Jäin ohjain kourassa istumaan sohvalle, että " ai tähän tämä loppui?" Odotin jotain paljon suurempaa. Tyylikkäämpää. Jotain mitä tahansa muuta.

kuvassa esiintyvä sith näyttää vaikuttavalta ja hienolta vastukselta, mutta voin sanoa ettei kannata odottaa ihmeitä. Kyseinen pahis jää melko lössöksi pikkupiruksi.


 Älkää kuitenkaan käsittäkö väärin, peli oli ensimmäiset 40 tuntia aivan loistava, upea ja uskomattoman mukaansa tempaava. Ykkösosan hyvät mekaniikat säilytettiin niin taistelusysteemissä kuin hahmon kehityksessä, mutta mukaan lisättiin vielä astetta parempia npc-hahmoja, tunteja lisää peliaikaa ja paljon muuta hienoa jota jää mielessään ihmettelemään. Kotor 2 on ollut ehkä ensimmäinen jatko-osa johon olen ollut näin tyytyväinen. Eihän hienon jatkiksen teko olekaan näköjään mahdotonta! Toivoa on siis vielä Mass effectin ja Dragon agen kakkos osien tyrmäämänäkin. En käsitä miksi tällaista tyyliä ei käytetä nykyään? Ainakaan siis niissä peleissä joita itse pelaan. Kotor 2 käytti hyväkseen ykkösestä tuttuja paikkoja joita oli hienoa päästä katsomaan eri hahmon silmin ja sotaisten tapahtumien jälkeen, esim.Korriban oli tismalleen samanlainen kuin ykkösessä, tokikin vain ulkonäöllisesti. Kun käyttää hyväkseen aikaisemman osan paikkoja ja systeemiä, jää aikaa enemmän tehdä uutta juonta ja hahmoja jotka sopivat peliin ja jotka vievät mukanaan myös ykkösosaa. Npc hahmoista voi ja pitää ottaa paljon irti jotta juoni menisi niin kuin kuuluu, tämä ei siis ole peli niille jotka eivät jaksa "turhaa lässytystä" tai pitkiä jaaritteluita. Lyhyesti:  Loppu lässähdyksestä huolimatta tämä on ollut hieno Star wars kokemus ja suosittelen sitä kaikille vähänkin kiinnostuneille.Jediä
- Juoni loppua lukuun ottamatta
- Npc hahmojen syvällisyys
- Tutut peli mekaniikat ja tuttu idea.
- Enemmän sivutehtäviä
- Enemmän ääninäyttelijöitä kansalaisile, kaikki eivät kuullosta samalta.
- Enemmän rotuja.

Sithiä
- Juonen lopetuksen löysyys ja tylsyys.
- Tiettyjen hahmojen ennalta arvattavuus.
- Lataustauot, ainakin xbox versiossa.

Kiitos Kotor.

6 kommenttia:

mahkrA kirjoitti...

Hei, pidän kovasti blogistasi! Tietäisitkö pelejä jotka olisivat Batman arkham asylum/city tyyppisiä pelattavuudeltaan? Eli peli ei ainakaan ratkaisevasti keskittyisi ammuskelulle, hahmo ohjautuisi yhdellä tatilla ja sitä katsottaisiin ainakin olan yli (ei siis niin että itse ollaan ns. silmät). Mielellään peli löytyisi playstation 3:lle.

Jos osaat yhtään tuollaista peliä vinkata niin olisin ylen kiitollinen! Pahoittelut sekavasta selityksestä..

Mikko kirjoitti...

munkin pitäisi vielä joku päivä tutustua noihin uudempiin star wars -peleihin. ostin tuossa kuukaus-pari sitten steamista jonkun pelipaketin, jossa oli niitä dark forceseja ja muita, mutta oli kyllä aika kökköä niiku teknisesti :D

tiedän että mahkra kysyi kopiolta noista peleistä, toivottavasti en astele tässä kenenkään (=hänen) reviirille. minulle tuli kuitenkin tuosta kysymyksestä mieleen ainakin metal gear solid hd collection, joka on aiemmista MGS -peleistä tehty kokoelma myös ps3:lle. vaikka noissa peleissä välillä joutuukin ammuskelemaan, niin pääpaino on kuitenkin hiiviskelyssä ja taisteluiden välttämisessä aivan noiden batmanien tyyliin. mut olen kiinnostunut kuulemaan itsekin, jos mieleen tulee muita noita hiiviskelypelejä.

Kopio kirjoitti...

mahkralle kiitoksia, kiva kun viihdyt kaapissa!
itselleni tuli nuo metal gearit myös mieleen, L.a noire kuulemma menisi tähän raamiin myös, itse en ole kokeillut. ja jos scifi nappaa yhtään niin mass effectit kannattaa kokeilla.
hyvä vaan että muutkin vinkkailee vadtauksia tällaisiin kysymyksiin, tulee laajemmasta näkökulmasta ideat :)

Sande kirjoitti...

L.A. Noiressa on se kiva puoli, että jos toimintakohtauksista ei meinaa päästä läpi, peli suosiolla antaa ohittaa ne. Lisäksi siinä on aika hyvät L.A. Confidential -vibat, mikä ei ole huono asia.

Kopio kirjoitti...

Kiitoksia lisäyksestä, Sande :) Pitäisi kai hankkia tuo peli pian.

Sande kirjoitti...

Se on aika lystiä, 40-luvun Losissa on kiva ajella (päin seiniä ja vastaantulijoita). Peli on lisäksi melko edukas, parikymppiä brittien veronkiertonettikaupoissa.