perjantai 27. huhtikuuta 2012

Cthulhu + pokemon = ?

Hei pitkästä aikaa!
On ollut hiljaista pelirintamalla, joten lyhyesti: Aloitin Arcanumin (sydän!) josta kirjoitan myöhemmin lisää, mass effect 1&2 menin (taas) läpi putkeen, Reckoning on tylsä paska joten pelaan nyt ds:llä pokemonia kunnes saan mass effect 3:sen, lahjoituksia otetaan vastaan.

Mutta!
Aloitimme pienellä porukalla Ropettamaan Cthulhua, tukena pelissä käytämme Call of Cthulhu-kirjaa. Porukka koostuu siis minusta, peluuttaja miehestäni ja ystävä pariskunnasta, pelaamme kerran 1-2 viikossa sillä yksi pelaaja asuu lahdessa ja koitamme saada homman toimimaan hänen aikatauluihin sopivasti.
Peli sijoittuu upeaan 1920-lukuun ja ryhmään kuuluu oma hahmoni Becky joka on 28 vuotias nuorena leskeksi jäänyt kirjastonhoitaja, sekä kaksi muuta hahmoa; Psykologiaa opiskeleva nainen joka on jo hiukan yläkerrasta himmentynyt, outo ja pelokas. Kolmas hahmo on miespuolinen professori joka on jotenkin päätynyt kodittomaksi pummiksi, salaperäinen kirja kainalossa.

Peluuttajamme onnistui nivomaan nämä kolme kohtaloa yhteen tutkimaan salaperäisesti kadonneen miehen kartanoa, vastaan on tullut kammottavuuksia kuten nurkasta löytynyt räjähtänyt ruumis ja selkeitä jälkiä rituaalista, jossa yksi hahmoista (psykologi) on ilmeisesti ollut jotenkin mukana. Jatkamme mysteerin selvittämistä ensi maanantaina, vappuaattona. Tulee varmasti jännittävin vappu vähään aikaan! Mielestäni vapun oikeaoppinen viettäminen pitäisi olla juurikin tätä. Kokoontua muutaman kivan imisen kanssa harrastamaan jotain yhteistä kivaa joka ei välttämättä ole ördäystä kaupungilla.
Katsotaan tuleeko pelattua jopa Arkham horroria jossain välissä. Ostimme nimittäin jo joulun aikaan Dunwich horror expansion-setin ja mieheni sain King in yellow lisärin lahjaksi kaverilta. Voi olla, että Arkham ilta on pidetävä erikseen, peli kun voi viedä jopa 7 tuntia.


http://www.chaosium.com/forms/coc_quick_start_color.pdf
  
Yllä olevasta linkistä löytyy pdf. tiedostona pikaohjeet cthulhu peliin jos joku sattui innostumaan ajatuksesta, näillä pääsee hyvin vauhtiin ilman kirjaa. Helpoin noppasysteemi lienee d100 eli prosenteilla toimiva tyyli, aloittelevillekin toimii paremmin kuin d20 systeemi, ainakin minusta.

Kerron lisää kun juoni etenee, kyselkää ihmeessä jos haliatte jotain tiettyä yksityiskohtaa kuulla peliin tai pelisysteemiin liitteyn!

Hyvää vappua kaikille!
 5 kommenttia:

Sande kirjoitti...

Sit kandee Kutluun, jos mahiksia on, etsiä sellainen kampanja kuin Horror on the Orient Express. Parikymmentä vuotta vanha kampanja, painoksiakaan tuskin löytyy, mutta pdf-skannauksia on maailmalla kyllä.

Se on hyvä, ja kohtuu pitkä, meillä meni puoli vuotta sellaisella peli 1-2 viikon välein -tahdilla.

Kopio kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kopio kirjoitti...

kiitos vinkistä,sande! täytyy tutkailla tuo esiin :)

Unknown kirjoitti...

Otsikosta tuli heti mieleen tämä:
http://www222.pair.com/sjohn/pokethulhu.htm

Cthulhu + Pokemon = Pokethulhu!

Kopio kirjoitti...

Voi ei!! Upeeta, ihana sivu!
Kiitos linkistä, aivan loistava :)