maanantai 31. lokakuuta 2011

Lohikäärmeiden aika

Hyvää viikon alkua kaikille!
Päätin parin pyynnön jälkeen vaihtaa blogini fonttia, sillä ilmeisesti alkuperäinen oli vaikealukuinen muutamille.
Kommentoikaa siis ihmeessä sivun luettavuutta tällä fontilla!

Pelasin eilen DA:originsin läpi kääpiö roguellani. Tämä on valtava saavutus minulle joka yleensä valitsen haltian tai ihmisen fantasia peleissä. Aluksi ajattelin ihan vain kokeilla kääpiöllä vaihtelun vuoksi ja koska minua kiinnosti juonen käänteet kääpiön henk.koht alussa yms. Ajattelin muutaman tunnin jälkeen, että on tämä ihan ok ja jatkoin (vaikka pidin kääpiönaistani rumana, tylsänä ja väkinäisenä hahmona) kunnes huomasin pelanneeni 15 tuntia tällä hahmolla, sitten en enää viitsinyt olla pelaamatta peliä loppuun ja suoritinkin sen aika tylysti 30 tunnissa skipaten joitain sivutehtäviä ja pikakelaamalla dialogeja. Johtopäätös: kääpiö hahmot eivät sovi minulle. Taidan tästä lähtien pysytellä lempi roduissani, hyvä kai silti että tuli kokeiltua.
Nyt päätin aloittaa pelaamaan humi noblella. Harmittaa vain, että ihmisen aloitus juonia on vain kaksi. Tällä hahmolla pyrin täydellisyyteen; haluan suorittaa pitkästä aikaa kaikki sivujuonet ja saada mahdollisimman kovan levelin ja mahdollisimman hyvät kamat. Ja koska olen pelannut pelin jo about tuhat kertaa, voin myös onnistua hieno säätämään hahmon ja npc-hahmojen väliset suhteet juuri sopiviksi. En vain osaa viellä päättää, ollako hahmolleni julma ja tapattaa hänet lopussa vai mitä kivaa keksisin...

 Tämä peli on tosiaan tullut pelattua ehkä liiankin monta kertaa ja toivon todella paljon, että kiinnostavaa jatkoa ilmestyisi pian. DA 2 jätti minut niin kylmäksi paperin ohuine hahmoineen ja yksinkertaistuksineen, ettei se onnistunut tyydyttämään Dragon age himoani edes rahtusen vertaa. Itse pidän kakkosta lähinnä loukkauksena DAo:ta kohtaan. Eikä kyse ole mistään tottumisesta niin kuin jotkut tuntuvat väittävän sillä olen kyllä tottunut ja totutellut pelaamaan hyvin toisistaan poikkeavia pelejä. Peli-genren vaihto kesken pelisarjaa ei vain ole cool.
Toivottavasti Bioware korjaa virheensä ja tekee kolmannen lisäosan joka räjäyttää synkkis-fantasia fanin tajunnan.

2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

ostin juuri pari minuuttia sitten tuon dragon age ultimate editionin. jotenkin muistelin että olisit joskus maininnut tuosta pelisarjasta ja pläräilin kuukausi kerralla blogisi otsikoita ja minun tuurilla tämä kirjoitus olikin juuri viimeisimmässä (tai ajallisesti ensimmäisessä) :D

ennen kun alan pelaamaan itse peliä (moni peli on tuossa jonossa odottamassa vuoroaan) ajattelin kysyä sinulta mielipidettä, että onko tuo peli vielä yhtä hehkutusten arvoinen kun mitä moni puhuu? :)

Kopio kirjoitti...

DA1 on edelleen yhtä hieno peli ainakin minusta. Kestää useiden aloitusvaihtoehtojen ansiosta monta läpipeluuta (itse aloitin taas hetki sitten alusta) ja on tosi koukuttava:) Varsinkin jos tykkää rpg:stä kannattaa ehdottomasti alkaa tahkoamaan:)