maanantai 9. maaliskuuta 2015

Muutama ajatus DA Inquisitionista ja muuta pientä pureskeltavaa

Hei peli-ihmiset, lyhyt päivitys tiedossa!
http://www.dualshockers.com/2015/02/05/is-the-2015-d-i-c-e-awards-game-of-the-year-full-winners-list-inside/Tuli hankittua Dragon Age Inquisition pari viikkoa sitten vaikka kauhistuttikin, että minkälainen möykky sieltä paljastuu. Alkuasetelmaa en lähde selostamaan tällä kertaa, enkä juonta muutenkaan koska kanssa se on varmasti suurimmalle osalle jo tuttu. Vaikka koulun käynti hidastaa pelailua, niin noin 30 tunnin jälkeen on jo vähän kärryillä meiningistä. Laajempaa tarinaa en voi tällä kokemuksella lähteä kertomaan, mutta omia mietteitä tähän asti on kuitenkin muodostunut. Ensimmäiseksi huomasin, että np-hahmot (companionit ym.) on jumalten kiitos paljon paremmin tehty kuin kauheassa DA kakkosessa. Vaikka huonoja puolia aina löytyy,  niin nyt hahmot eivät ole enää aivan paperinohuita tai rasittavia. Hahmot ovat jopa kiinnostavia! Tässä asiassa askel osui paremmalle polulle. Myös se, että hahmon rodun saa taas valita, on kiva juttu. Hahmonluonnin toteutus ei vain ollut kummoinen, itseasiassa aika köyhä kun pidempään tutkaili. Tekemistähän Inquisitioniin luvattiin oikein suuri tuntimäärä, mutta itselläni kärähti käpy turhaan lisätouhuun joka on niin sekavasti kyhätty ja selvästi lisätuntien takia kasattu, että ei vaan jaksa. Grafiikka bugaa ainakin x-box 360:llä laittoman paljon ja tämä pilaa tunnelmaa monissa videopätkissä. Myös audio puoli bugailee ja aiheuttaa Twin Peaks henkistä täysin tulkitsematonta äänipuuroa, kannattaa siis pitää tekstit päällä. Äänet on muutenkin huonosti tehty. Esim. tilanne: Metsikössä taistelee muutama parin hegen porukkaa etäällä toisistaan, mutta pelissä soi ison taistelun äänet. Koitin etsiä, että missä se iso sota oikein on, eipä löytynyt. Jos taas jotain hyvää, niin muutama oikein hyvä musiikkikappale on onnistuttu säveltämään ja tunnela on pääosin onnistunut. Lisää pettymystä tuotti tylsä ja paikoin sekava alku, joka tosin paranee noin kymmenen pelitunnin jälkeen, riippuu kuinka paljon lisätehtäviä haluaa tehdä. Itse suosittelen, että rullailee ensimmäiset tunnit vikkelästi, tekemistä kyllä riittää alun jälkeenkin. Vaikka pelikaappi-vihossani onkin reilusti enemmän tavaraa "huonoa" kuin "hyvää" sivulla, on peli jaksanut kiinnostaa ja voin sitä DA:sta muuten pitäville suositella. Kannattaa tosin ostaa PC:lle jos on hyvä kone, saa modeilla graffat yms. kuntoon. En kuitenkaan maksaisi täyttä hintaa, koska peli on ainakin teknisesti ihan selvästi keskeneräinen/ rikki.

http://blog.eu.playstation.com/2014/12/11/bloodborne-collectors-editions-pre-order-extras-revealed/Lisää ihmeteltävää on pian tulossa, sillä vihdoin meille on tulossa PS 4 ja sen kyljessä The Order 1886 joka on saanut arvioita vähän laidasta laitaan. Souls- sarjan tekijöiden uusi ja odotettu Bloodborne collector's edition on ennakkotilattu ja siihenkin päästään  parin viikon päästä syventymään. Koetan saada ainakin Bloodbornesta jonkinlaisen ensi-fiilistelyn kirjoitettua ja jos aikaa riittää, myös PS4 tunnelmia jo aikaisemmin. Hyviä pelihetkiä kaikille!

4 kommenttia:

M454 kirjoitti...

Onpas xbox puolen (ehkä kummankin vanhemman sukupolven laitteella) patchit jääneet sitten vajaaksi. Itse kun pelin ostin ihan julkaisu päiväksi, oli silloin joitain pahoja bugeja PS4 puolella. Itse en oikein hirveästi huomannut kuitenkaan mitään järjettömän pahoja bugeja. Nyt en ole useampaan kuukauteen peliä pelannut kuitenkaan, mutta olen huomannut että siihen on tullut kyllä isompiakin päivitys paketteja ainakin PS4:lle joiden on sanottu korjanneen paljonkin bugeja. Kuitenkin, itse kun tämän arvostelin niin 9/10 sai minun kirjoissani :D e

Kopio kirjoitti...

Vähän itse veikkailen että tämä peli on julkaistu vähän "liian vanhalle" konsolille jotta saadaan enemmän rahaa tms. ja jätetty korjailut sitten vähemmälle... Pelikokemus olisi kyllä paljon parempi ilman teknisiä ongelmia, siksi suosittelenkin hankkimaan PC:lle, ja jos PS4 pyörittää nätisti niin miksi ei sitten sillekin :)

Sande kirjoitti...

Kiva peli, mutta DAI ei tosiaan ole kovin hyvää kamaa edellisen sukupolven vehkeillä, PC:llä se on lystiä. XO ja PS3 ei vaan enää pärjää tuon kanssa, tosin ei se ole 100% loppuunviilattu PC:lläkään.

Ja sitä kamankeräilyä ei onneksi tarvitse harrastaa - tosin joku biowarelainen kyllä sanoi että ne itsekin yllättyi miten pakkomielteisesti pelaajat keräilee shardeja sun muuta, vaikka kaikki se touhu oli ajateltu sellaiseksi vapaaehtoiseksi oheistoiminnaksi.

Itse keskityin Inkvisition suurlähettilään kanssa heilasteluun.

Kopio kirjoitti...

Jep, oheistehtävää on kyllä niin paljon että ei sitä millään järjellä jaksa, eikä sitä onneksi olekaan mikään pakko pelata perfektionistisesti. Lähinnä tuossa ottaa aivoon se, että markkinoidaan peliä "paljolla tekemisellä" josta iso osa onkin sitten ihan tylsää täytettä. Onhan tuossa kuitenkin paljon hyvääkin!