sunnuntai 12. toukokuuta 2013

The Sims 4 2014

Äskettäin julkaistiin tietoa uudesta The sims-sarjan pelistä, supersuosittu nukkekoti-elämäsimulaatio saa jatkoa jo ensiuonna! Tai niin EA on ainakin ilmoittanut. Itse ihastuin The simsiin jo lapsena ykkösosaa pelaillessani ja palaan pelin uudempien osien ääreen yhä uudestaan, varsinkin silloin, kun haluan tehdä "ei mitään järkevää". The sims on kuulemani mukaan monien peliharrastajien mielestä ns. epäpeli johon ei kannata tuhlata aikaansa. Itse näenkin Simsin kasuaalina ajanvietteenä, joka ei omastakaan mielestäni täytä kovin kummoisen pelin vaatimuksia. Kuitenkin tuo pienen kaupungin elämää simuloiva rahasampo viihdyttää aika ajoin pitkiäkin pätkiä kerrallaan. Toisaalta muutaman päivän innostumisen jälkeen ainakin omalla kohdallani koittaa pitkä kuiva kausi simsiä kohtaan, ja olen kuullut muilta samaa. Jokin tässä pelisarjassa silti osuu oikeaan osoitteeseen, kun sen pariin kuitenkin aina ennen pitkää jaksaa palata. The Sims kolmosen ilmestymisestä ei ole kulunut kuin nelisen vuotta, mutta toisaalta kassavirtaa nopeuttavan lisäosamateriaalin ideat alkavat olla loppuun käytetyt. Aluksi tuli mieleeni, että onkohan sarjan neljäs osa tulossa liian varhain ("ärrr rahastusta"), mutta kyllähän tuo pienen päässälaskennan jälkeen kuulostaakin oikeastaan hyvältä ajankohdalta. The Sims 4:sta ei ole mitään ihmeellistä tietoa vielä julki, joten sarjan fanit joutuvat odottelemaan tarkempia uutisia vielä hiukan pidempään. Itse odotan innolla minkälaisia uudistuksia peliin tullaan tekemään; onko vanhoja pelejä piinanneet heikkoudet (hitaus, jumitus, kaatuilu) saatu karsittua, minkälaisia tehoja pelin pyörittäminen vaatii koneelta, minkä näköinen pelistä tulee ja minkälaisia uusia ominaisuuksia peliin saadaan ympättyä. Tällä hetkellä voin vain odottaa ja arvailla.


5 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Itse tuhlaan aikaani Simsiin välillä vähän liiankin kanssa, mutta pitää vielä odotella lisätietoja nelosesta, ennen kuin päätän, mitä siitä ajattelen :) En ole ollut EA:n toimintaan viime aikoina erityisen tyytyväinen, joten saapa nähdä.

Olen huomannut että ihmiset, jotka epäpelittelevät Simsejä, ovat harvoin pelanneet niitä itse kunnolla, tai sitten pelaavat niitä eri tavalla kuin minä, jolle naapurustokompleksin rakentaminen ja pelin muokkaaminen on valtava ikuisuuskompleksi, johon saan kulumaan loputtomasti aikaa. Ja viihdettähän se on myös, mutta hyvää sellaista ;)

Jos joidenkin mielestä Sims ei ole oikea peli, niin itse taidan olla vähän vanhan koulukunnan Sims-pelaaja, kun minusta ykkönen ja kakkonen olivat "ne oikeat" Sims-pelit ;)

Joonas H Photographing kirjoitti...

Hyvää kannattaa odottaa (ja saa luvan ollakin hyvä) :) Itselläni on parin päivän Sims-innostus ja sitten on pari kuukautta taukoa. Ei niitä oikein huvita pelata koko ajan tai kymmeniä tunteja putkeen. Minä itse aloin pelata vasta sims kakkosta ja olisihan se mukava kurkistaa myös sims ykkösen maailmaan :)

Kopio kirjoitti...

Mary: Itsekin odottelen vähän kauhun sekaisin tuntein tuota nelosta juurikin siksi, että EA on antanut viimeaikoina syytä huoleen :/ Olen amaa mieltä tuosta, että simsin mollaajat yleensä eivät ole ehkä edes kokeilleet koko peliä ja ykkös ja kakkos osat oat todellakin hyvin erilaisia kolmosesta joka onkin vähän suuremmille massoille suunnattu ( näinhän kaikki pelisarjat nykyään menee)

Jonas: Sinulla näyttää oleban samantyylinen pelisykli simsissä kuin itselläni:D Ykkänen kannattaa napata mukaan jos löytyy halalla jostain, itse olen omani hukannut ja odottelen löytäväni uuden ykkösen joku päivä:)

Joonas H Photographing kirjoitti...

Olen löytänyt kirpparilta vain lisäosia mutta normi ykköstä en ole eteeni saanut :(

Kopio kirjoitti...

Jonas: Saman olen itsekin huomannut. Toki jotkut nettikaupat myyvät ykkösosaa tai vaihtoehtoisesti pakettia, jossa on kaikki ykköseen liittyvä, ehkä sellainen on hyvä vaihtoehto:)