perjantai 11. marraskuuta 2011

Se on täällä!!

Kävin heti aamulla hakemassa Skyrimin kaupasta ja kipitin kotiin sormet syyhyten. Eteisessä melkein liukastuin Pelit lehteen jossa juuri sopivasti oli Skyrimin arvostelu, pakkohan se oli lukea vaikka hidastikin pelin ääreen pääsyä ja kuten monet varmasti tietävät sai peli sen 92 pistettä.
No kun sitten pääsin pelin pariin vihdoin ja viimein oli ensimmäisenä todettava selkeä yhtenäisyys uudempien falloutien graffoihin mikä aluksi pistää vähän silmään, niin terävät reunat ja karkeat tekstuurit että fantsun tuntua ei saa aivan heti kiinni. Toisaalta tämän on tarkoituskin olla raadollisempi maailma, ei mikään Alice in wonderland höpötys. Grafiikat vaativat vain herkiltä silmiltäni hieman tottumista ja kenties pian saapuvat silmälasinikin auttavat asiaa... Toinen asia joka varasti huomioni; MUSIIKIT ovat aivan upeita. Trailereista ei saanut puoliakaan sitä käsitystä mitä nämä soundi maailmat todella ovat! Melkein itken!


                                       Skeletonit ovat saaneet uuden ulkomuodon ja nimen

 Löytyy kuitenkin toistaiseksi alkukankeuteeni vedoten myös miinus puolia, nämä ajatukset kuitenkin saattavat hyvin laimentua matkan varrella; Hahmon luonti ei ole hoidettu niin hyvin kuin odotin ja se harmitti. Toisaalta hahmon tekemiseen on tuotu paljon kivoja uusia lisä juttuja ja hahmot todellakin näyttävät paremmilta, mutta samalla tiettyjä säätömahdollisuuksia on supistettu mikä aiheuttaa sen, ettei hahmoja saa niin paljoa varioitua erilaisiksi. Itse olen roolipelien suhteen melko hahmokeskeinen pelaaja mikä nyt ehkä onkin aika luonnollista, joten tämä iskee minuun kovaa. Haluaisin tehdä monia erinäköisiä hahmoja saman rodun sisälläkin, kutsukaa vain pikkutarkaksi mutta näiden pelien suhteen kyllä saa ollakin.
Toinen kyseenalainen juttu oli alku. Oblivionissa pitkä alku luolissa turhautti varsinkin kymmenennellä pelikerralla jo paljon. Olisin kuvitellut ettei tähän vastaavanlaista alkua ympätä mutta sieltähän se tuli. Hieno se tottakai on mutta voin kuvitella ahdistuksen sillä kymmenennellä kerralla tämänkin pelin parissa...
Classien puuttuminen saa ainakin minut hieman hölmistyneeksi, en oikein tiedä mitä tehdä kun en ole luonut hahmolle taitoja pohjaksi  lainkaan. Kuitenkin idea siitä, että taidot kehittyvät pelin myötä on erittäin hieno ja hiekkalaatikkopeleissä jopa uusi.                                     Kahta kättä taikoihin käyttäessä taian teho voimistuu!

Kunnollista arvostelua ei vielä muutaman tunnin pelaamisen jälkeen pysty kukaan tekemään joten uskon vahvasti, että kun pääsen 10-20 tuntiin on pikku harmitukset jo väistyneet.

Tämän hetken arvo itseltäni on 9/10

6 kommenttia:

Janina kirjoitti...

Oooh, Skyrimiä on nyt tahkottu perjantaista asti tälläkin suunnalla oikein urakalla. <3
Oon samaa mieltä hahmojen luomisesta, vaikkakin naiset on nyt tossa 100000000000000000 kertaa paremman näkösiä ku Oblivionissa ni silti oli tosi supistettu se hahmon muokkaaminen. (; n ;) Mut sentään onnistuin tekemään suht goodlooking eukon siihen (tärkeintähän on ulkonäkö! X'DD).

Kopio kirjoitti...

Kiitos ihanasta kommentista :D Kyllä se on niin että jos väittää ettei ulkonäöllä ole merkitystä niin joko valehtelee tai ei ole roolipelaaja ihminen! Pian täytyykin postata lisää skyrimistä.

Janina kirjoitti...

You said it! Naureskelin eilen kans ton Skyrimin paritus systeemille, ostin nimittäin kaulakorun (200 gold hirveet rip-off!!) joka kertoo ihmisille et mun hahmo on halukas naimisiin. Sit ku mul oli sopivasti companion-nainen mun matkassa ni romanttisesti kysyin siltä, että miten olis, eh eh? *wink wink* ni tää (hetkeä aikasemmin tavattu) warrior ladyhan oli suin päin suunnistamassa alttarille mun naisen kanssa.. Ei näin! XDD

Huhuhu, kaipaan Dragon age (origins not II! There's a big difference!) relationships! :D

(niin, siis lopulta jouduin särkemään tän warrior ladyn sydämen ja lähettämään sen kotiin ettei ihan päälle olis käyny.. Mun nainen olis voinu vaikka saada elinikäset traumat ja miinukset statseihin!)

Kopio kirjoitti...

Ah miten romanttista, rakkautta ensisilmäyksellä!
DA origins on kyllä tässä asiassa ehkä hiukan kehittyneempi (ja totta, very big difference originsin ja kakkosen välillä!)

Unknown kirjoitti...

Noista grafiikoista, itse piti mennä ostamaan uusi telkkari ja kuvaputkeen tottuneelle jotenkin HD Skyrim näytti karsean rosoreunaiselta. Telkkarin valikosta sitten otin PC-moodin ja jo alkoi näyttämään peli hyvältä... Kaikkine tekstuuritarkennuksineen ja whatnot mitkä oletuksena töllössä päällä aivan karsea!

Kopio kirjoitti...

Totta, aika karkeahan tuo on hd telkalla, mutta itse totuin siihen pian, jotenkin se jopa sopii tuohon karumpaan maailmaan:)