tiistai 7. huhtikuuta 2015

Heimot- näyte

Hei!
Nyt olisi asiaa erityisesti pen&paper roolipelistä kiinnostuneille. Ironspine tarjoaa ilmaista näytettä Heimot- pelistä ladattavaksi, joten jos ette ole päässeet vielä kokeilemaan tai pohditte kyseisen kirjan ostoa, niin nyt kannattaa käydä lunastamassa kokeiluseikkailu! Sivustolta löytyy muutakin ladattavaa materiaalia(hahmopapereita, tähtikarttoja) jota kannattaa hyödyntää vaikka olisikin jo Heimot-konkari. Jos syystä tai toisesta ette vielä tiedä mikä Ironspine on, kannattaa käydä lukaisemassa mukaan linkitetty sivusto. Lyhyesti kerrottakoon, että kyseessä on suomalainen roolipelikustantamo/ julkaisija joka on toiminut roolipelien parissa vajaan vuosikymmenen. Neljästä Ironspinen roolipelistä löytyy allekirjoittaneen hyllystä kolme, Heimot on näistä eniten pelattu ja suosittelenkin kaikkia kokeilemaan jos tämä on mennyt tutkan ohi! Uskoisin myös, että Heimot on sopiva aloituspeli kokemattomalle pelaajalle sillä kirja on suomenkielinen ja hahmonluonti helppoa.
Kyseessä on lyhyesti kuvattuna synkkä scifi- peli tutkimattomine raja-alueineen, avaruusolioineen ja sotineen. Pelin maailmassa riittää mielenkiinoista taustatarinaa, erilaisia kohtaloita, historiaa, uskontoja ja kulttuureita jotka luovat oivan pohjan unohtumattomalle tähtiretkelle. Jos innostutte näytteestä, käykää ihmeessä ostamassa koko kirja Ironspinen nettisivuilta tai paikallisesta peliliikkeestä.

https://holvi.com/shop/ironspine/product/11ba71618160f6625e0296706fc63f15/

Kerää siis kaverisi kasaan, lataa ilmainen näyte pelistä(klikkaa kuvaa), varustaudu parilla perinteisellä 6 sivuisella nopalla ja kirjoitustarvikkeilla, äläkä unohda synkkää scifi-henkeä ja mielikuvistusta!
Hyviä pelihetkiä.

4 kommenttia:

Sande kirjoitti...

Heimot ostin joskus tuossa sillai kulttuuritekona - kaikesta päätellen tuotteen menekki ei ainakaan Helsingin Fantasiapeleissä ole ollut uskomattoman raivokasta (vrt. Praedor joka on myynyt suomipeliksi aika poskettomat yli tuhat kappaletta...), mutta sellaista se tuppaa olemaan. Ei rahasta vaan rakkaudesta.

Tosin se harmittaa että nyt ei ehkä saa kivaa 2. laitosta, josta olisi korjailtu pedanttista äidinkielentajuani loukkaavia yhdys sana virheitä ja ison Kirjaimen laitonta käyttöä!

Ja vauriosysteemi tuntui jotenkin hupsulta mutta toisaalta pidin aloitesysteemistä kovasti.

Pelannut en ole kertaakaan, kyse on viihdelukemistosta...

Kopio kirjoitti...

Laadukasta suomalaista pitää aina tukea!
Kannattaa ehdottomasti kokeilla pelata, itselle sopimattomia sääntöjähän voi aina rukata, ohjeet ovat vain ohjeita ja roolipelaajasta ja peluuttajasta on paljon kiinni kuinka homma toimii :)
Tästä kyllä näkee sen, että tekijöillä on ollut hyvä meininki kirjaa kehittäessä. Lisäosista täällä vähän haaveillaan, mutta veikkaan, että turhaan.

Sande kirjoitti...

Jos olisin bisnesenkeli niin voisin rahoittaa lisäosan (ja virhekorjatun uusintapainoksen sääntökirjasta). Jos olisin diktaattori niin voisin määrätä kansalaiset ostamaan teoksen. Jos ja jos... Heimot tosiaan tarttis vähän lisätarkennusta maailmaan, ja sääntökirjasta löytyvien valmiiden avaruusaluksien määrä on lohduton. Voihan niitä tehdä aina lisää mutta se ei lisää myyntiä jos pelaajien pitää tehdä puolet pelistä itse...

Sääntöjä saa ja tulee muuttaa, mutta ensin pitäisi pelata, että tietäisi onko se oikeasti tarpeettoman mutkikas. Melkeinpä lyön vetoa että keskimäärin yhtä hyviin lopputuloksiin pääsisi perinteisellä vaurio vs. suoja-arvo -kaavalla. Muuuuuuuutta se on sivuseikka. Kukin tyylillään.

HIKINÖRTTI kirjoitti...

Diggailen itsekin Heimoja mutten ole saanut ikinä aikaiseksi pelauttaa. Kerran Ropeconissa tullut pelattua ja hauskaa oli. Pelikirja hukuttaa sivunsa fluffiin vaikka olisin kaivannut enemmän tietoa siitä, miten tätä peliä tulisi pelata. Valmisseikkailukin olisi ollut kiva. Heimot sopii pelinjohtajalle, joka on valmis näkemään todella paljon vaivaa, ja jolla on vahva visio. Mutta tämmöiselle laiskalle sunnuntaipelaajalle Ironspinen ENOC kolahti paremmin - ihan vain koska se oli pelivalmiimpi. Mutta scifimaailman lähdekirjana Heimot on kotimaan kärkeä :D