perjantai 15. elokuuta 2014

BattleBlock Theater lyhyesti

The Behemothin BattleBlock Theater ilmestyi reilu vuosi sitten antamaan iloa ja hämmennystä tasohyppääjille. Värikäs ja jopa lapsekas grafiikka yhdistettynä kuolettavan raakoihin kenttiin on ihastuttava, ja vaikka tällainen idea ei olekaan ihan uniikki, toi se ainakin allekirjoittaneelle raikkaan tuulahduksen jotain erilista. Pelin kertojan (Stamper) suureellinen ja lennokas tyyli saa valmiiksi hauskan kässärin heräämään eloon, esimakua tästä saa mm. pelin trailereista. Peli on saatavilla edullisesti X-Box Liven ja Steamin kautta.

 
Juoni alkaa siitä kun ystäväjoukon laiva haaksirikkoutuu saarelle jota asuttaa erikoiset kissat. Pelaaja päätyy vangiksi ja joutuu näyttelemään näiden kisujen hengenvaaralliseen teatteriin, yrittäen samalla pelastaa ystäviänsä ja selvittää mikä saa mahtavan, kivan ja yleensä niin reilun kaverin Hatty Hattingtonin käyttäytymään ilkeästi. Mahdollista spoilausta välttääkseni en kerro enempää.


Pelin mekaniikkaan pääsee nopeasti sisälle ja ohjaus toimii moitteettomasti ainakin X-Boxilla. Kentät alkavat naurettavan helpoista ja vaikeutuvat vaikeutumistaan kun juonta mennään eteenpäin. Eteneminen on vauhdikasta ja vaikeidenkin kohtien yli pääsee yleensä muutamalla yrityksellä. Kenttiä on eri kokoisia ja niistä löytyy milloin mitäkin vihollisia ja ansoja, ja tietenkin jokaisesta kentästä on kerättävä minimimäärä timantteja päästääkseen seuraavaan. Omiakin kenttiä voi ja kannattaa tehdä omaksi tai muiden iloksi, se on nimittiäin helppoa ja hauskaa. Pelin viihdyttävin ominaisuus(kerronnan lisäksi) on kaksinpeli (tai ryhmäpeli) jossa samalla ruudulla poukkoillessa hektisyys korostuu ja pelin puzzle luonne pääsee mielestäni paremmin esille. BattleBlock Theaterissa on myös valittavissa erilaisia pelimoodeja kuten lipunryöstöä, toisen tiimin mukelointia ja nopeuskisaa. Tekemisen ei pitäisi siis loppua kesken! Kaiken kaikkiaan tämä on hauska peli, joka ainakin omasta mielestäni sopii yksin- tai kaksinpelaamisen lisäksi loistavasti party peliksi illanviettoon, sillä kenenkään osallistujan ei ole pakko olla erityisen hyvä pelaaman entuudestaan jotta voi nauttia pelistä.


4 kommenttia:

M454 kirjoitti...

Mainos oli harvinaisen pirteä ja erikoisempi mitä yleensä :D jaksoi katsoa.

Kopio kirjoitti...

Tuon jaksaa katsoa jopa muutaman kerran jos oikein innostuu! Pelissähän sama sekoilu jatkuu :)

Yellowhill kirjoitti...

Katos, tämä on siis tullut PC:lle myös! Olen silmäillyt tätä peliä sen julkaisusta lähtien, mutta jostain syystä en halunnut kuitenkaan enää boxille hankkia (oli niin vähäisessä käytössä tämän julkaisun aikoihin). Steam/PC -julkaisun myötä minulla ei ole enää mitään syytä olla hankkimatta tätä - saa hieman piristystä syyssateiden keskelle:)

Kopio kirjoitti...

Hienoa että postauksesta oli hyötyä, toivottavasti pääset pian BattleBlockin hulluun maailmaan!