maanantai 15. huhtikuuta 2013

OUYA tulee!

Ouya tulee ihan pian, tänä kesänä!
Tätä indiepelilaitetta on odoteltu meidän sohvalla jo vuoden verran. Vihdoin joku vastasi rohkeasti isojen pahojen pelifirmojen ison hintaisiin, isoille massoille suunnattuihin peleihin voimalla! Ennätysmäisen rahoituksen kerännyt ouya- projekti on loppusuoralla ja vuoden aikana on uusi laite saanut kiinnostusta monilta pelintekijöiltä. Vaikka joitain ongelmiakin on ollut, ovat ouyalaiset luvanneet saada ne koneen ilmestymispäivään mennessä hiottua. OUYA on ulkoisesti tyylikkäästi muotoiltu pienen pieni laite jolla on kuitenkin suuri sydän. Gamepad on testaajien mielestä laadukkaan tuntuinen ja ainakin itse sanoisin sen ulkoisesti näyttävän PS:n ja Boxin ohjainten yhdistelmältä. Konsoliin voi liittää ps:n ohjaimen bluetoothilla ja Boxin ohjaimen usb- piuhalla, joten kakkosohjainta ei ole pakko ostaa mikäli omistaa jonkin edellä mainituista.


Me pelaajat, jotka olemme kyllästyneet ainaiseen fps:n ja elokuvamaisen lineaarisuuden vioittamiin peleihin saamme vihdoin takaisin vanhat hyvät ajat syvine juonineen ja kiinnostavine ideoineen. Enää ei pelkkä raha ja "kellä on paras graffa moottori" merkitse! Tai niin on ainakin lupailtu. Ouyan pitäisi olla oikea keidas vanhan, tai vain massasta poikkeavan pelityylin omaaville pelaajille.Te jotka ette halua peliä jossa on hyvän grafiikan kustannuksella olematon juoni, te jotka olette kyllästyneet siihen, että upeat roolipelisarjat lössähtävät suuremman yleisön kosiskelun takia ja te, jotka ihan oikeasti haluatte pelejä jotka vievät kaiken ajan elämästänne, koska ette pysty lopettamaan kesken, kuulkaa OUYAn kutsu!!

Ouya tulee maksamaan vain noin sata euroa ja kaikki pelit ovat ainakin kokeiltavissa ilmaiseksi, ja suurin osa peleistä tulee olemaan varsin edullisia. Yhteistyöhön on saatu hyviä pelifirmoja ja tulevaisuus näyttää valoisalta. Kesäkuussa Ouya aloittaa pelimaailman renessanssin, muista olla mukana.

6 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Odotan kyllä mielenkiinnolla :)

Kopio kirjoitti...

Samoin, kauheaa odottaa vielä pari kuukautta!

Yellowhill kirjoitti...

Mä olin kans aluksi melko innostunut tästä ja taisinpa muutamalla eurolla tukea kickstarter-kampanjaakin, mutta julkaisun lähestyessä kiinnostus on hiipunut. Esimerkiksi Rebel.fm:n tyypit antoivat aika rankkaa palautetta testihetkistään; valituksiin kuului muunmuassa kuvan nykiminen, ohjaimen ja tv:n välinen viive ja "tahmeat" napit. Kyseessä ei tietenkään ollut lopullinen versio konsolista, mutta kyllä se tässä vaiheessa jo antaa vähän kuvaa siitä mitä odottaa.

Yleisesti ottaen olen erittäin iloinen, että tällainen konsoli on tulossa ja todellakin toivon, että kyseessä olisi laadukas laite.Itse taidan kuitenkin ensin odotella käyttäjien kokemuksia valmiista versiosta, ennen kuin pistän oman tilauksen menemään...pessimisti ei pety:)

Kopio kirjoitti...

Juu luin kanssa, että testiversiossa oli omat ongelmansa, mutta kyseessä tosiaan oli keskeneräinen tekele jonka huonot ominaisuudet ainakin luvattiin hioa pois. Toivottavasti lupaus onnistuu :) Ja ainahan näistä konsoleista tulee lyhyessä ajassa päivitetty versio, en sitten tiedä onko sama ouyan kanssa.

Yellowhill kirjoitti...

Joo näinhän se on, ja eikös ne kehittäjät kovasti uhkailleet, että Ouyasta julkaistaisiin vuosittain päivitetty versio...

Kopio kirjoitti...

No niin, sekin vielä. Eli jos ei uskalla ekaa versiota lunastaa, niin toinen versio sitten;) Vaikka eipä ole hinnalla pilattu kuitenkaan.